Reacties

Een aantal jaren zijn wij met onze school, op kamp geweest met de Delftsche Zwevers. De eerste keer was dat een hele stap voor ons, want ja, we hebben op onze school niet de meest eenvoudige populatie basisschool kinderen. Tot dan toe organiseerden we zelf kampen, maar dat zorgde altijd voor een enorme druk qua organisatie. De Delftsche Zwervers boden ons een prima alternatief. En dus zijn we daar op in gegaan.

We werden hartelijk ontvangen in het Kruithuis in Delft, waar we voor het eerst kennis maakten met de groep mensen die mee op kamp zouden gaan. Meteen al zagen wij de grote voordelen van dit kamp. Het programma werd geheel georganisseerd door de Delftsche Zwervers, voor het eten werd gezorgd, slaapplaatsen werden verzorgd, de financiële kant van het kamp lag voor een zeer groot gedeelte bij hen, voldoende mensen die mee zouden gaan als begeleiding. Kortom een soort reisbureau waar je een geheel verzorgd kamp boekt. Na een aantal vergaderingen waar goed samen overlegd werd, was het dan eindelijk zo ver.....

En ja ...nu jaren later en een aantal geweldige kampen later, denk ik met zeer veel plezier terug aan de jaren waarin we samen met de Delftsche Zwervers op kamp mochten. Onze motivatie om mee te gaan was vooral het plezier dat de kinderen beleefden. Een week van huis, uit de grote stad, in een luxe touringcar naar het mooie plaatsje Ommen midden in de bossen. Dat wij als leiding vanuit school ook veel plezier beleefden aan deze kampen, was een mooie bijzaak!!! Kampen waar wij er 100% voor de kinderen konden zijn, simpel weg omdat verder alles op gebied van eten, slapen, spelen organiseren, zorgen voor spullen etc. etc. ons uithanden werd genomen. En dat voor een bijzonder laag (symbolisch) bedrag!!! De activiteiten waren zeer gevarieerd, van zwemmen tot bosspelen, van vlotten bouwen tot kampliedjes zingen, van speurtochten tot bonte avond, alles werd voorbereid door de Delftsche Zwervers. Wij hoefden alleen maar te genieten van de kinderen die genoten. En dat deden ze!!! Met jonge mensen om zich heen, die zich volledig inzetten voor ons type kind en goed op de hoogte was van hoe om te gaan met deze populatie.

Helaas is het voor onze school organisatorisch niet meer haalbaar om nog langer mee te gaan. Maar wij kijken terug op fijne jaren en wensen de scholen die in de toekomst deze mooie kans krijgen, minstens evenveel plezier als wij hebben gehad.

Delftsche Zwervers bedankt namens alle kinderen die ooit zijn mee geweest en namens Wim, Esther en Sonja van SBO De Octaaf!

Door Sonja van de Linde (docent SBO het Octaaf)

 


 

Kamp Ommen,
Een week pionieren, in kleine groepjes slapen in tenten.
Weg van de drukke stad.
Ruimte voor sport en spel in de bossen rond Ommen.
Kamp met telkens een spannend thema en veel verrassingen voor de kinderen.
Op vrijdag met de bus weer terug naar huis.
Een onvergetelijke ervaring rijker en zeker veel enthousiaste verhalen voor het thuisfront.
Dat alles wordt mogelijk door de enthousiaste inzet van de studentenvereniging van de Delftsche Zwervers.

Door Wim Verhaar (docent SBO het Octaaf)