Leiding

Om het kamp in goede banen te leiden gaat er een leidingteam van ongeveer 14 mensen mee. Meestal zijn vier van deze mensen van de school die met dat kampje meegaat, de rest van de leiding wordt door de Delftsche Zwervers verzorgd. Dit zijn niet alleen leden van de studentenvereniging, maar ook vrienden en kennissen. Helaas is onze studentenvereniging niet groot genoeg om beide kampjes volledig te bemannen. Elk jaar gaan er dan ook een aantal enthousiaste niet-leden mee.

Leiding

Meegaan met de kinderkampjes betekent ook voor de leiding een gezellige week kamperen in de bossen van Ommen. Natuurlijk komt het leiding zijn op de eerste plaats en gaat dus veel aandacht uit naar de kinderen. Dit zijn kinderen die veel aandacht nodig hebben, dus voor de leiding is elke dag vermoeiend. 's Avonds als alle kinderen in bed liggen houdt de leiding nog een korte evaluatie rond het kampvuur, en wordt de volgende dag besproken. Binnen het leidingteam zijn verschillende functies:

  • Hoofdleiding (het aanspreekpunt; zorgt voor de coordinatie binnen leiding)
  • Programmaleiding (twee personen; zij zetten programma uit en zorgen voor de activiteiten)
  • Tentjuffen en meesters (per ~3 kinderen een tentjuf/meester; zij begeleiden de kinderen)
  • De "manus" (zorgt onder andere voor het materiaal, het kampvuur en de veiligheid)
  • Keuken (dit zijn meestal twee personen; zij verzorgen het eten)
  • De "zwever" (meestal een docent die te hulp kunnen schieten als de tentjuffen en meesters het erg druk hebben)

Tentmeester Piers Titus

Tentmeesters en -juffen

Mensen die voor de eerste keer meegaan op een kamp worden meestal tentmees of -juf. Dit houdt in dat ze een groepje van ongeveer 3 kinderen (1 tent) onder hun hoede krijgen. Overdag organiseert de programmaleiding de activiteiten, waar tentmeesters en -juffen zoveel bij zijn; ze doen vaak mee aan de spelletjes of verkleden zich en nemen een personage binnen het thema aan. Aan tafel eten tentjuffen en -meesters samen met de kinderen. 's Avonds begeleiden ze de kinderen bij het tandenpoetsen en zorgen ze ervoor dat de kinderen rustig gaan slapen.
In het kort doen tentmeesters en -juffen lekker mee met het programma en letten ze extra goed op de kinderen uit 'hun' tent.

Enthousiast geworden? Als je graag mee wilt als leiding op een van onze kinderkampjes of meer informatie wilt, kun je een email sturen naar voorzitter@delftschezwervers.nl.