Kampverslag tweede kamp 2017

De kinderen van het tweede kamp waren afkomstig uit Arnhem. In de ochtend van de eerste dag werden de kinderen opgehaald op de school en gingen ze met de trein mee naar het kampterrein. Voor velen was dit de eerste keer in de trein, wat het extra spannend maakte. Bij aankomst op het eindstation stond de professor (het thema was tijdreizen) de kinderen al op te wachten en na een korte wandeling naar het terrein kon het kamp dan echt beginnen!

Die eerste dag was het meteen een mooie zonnige dag, waarop het ontmoeten van de kampstaf en het verkennen van het terrein centraal stond. De kinderen hadden zich dan ook goed vermaakt en na een enthousiast smokkelspel, waarin de kinderen fanatiek meededen, werd de dag afgesloten aan een kampvuur, waar Daan de kinderen (en sommige kampstaf) verbaasde met spannende verhalen.

De volgende dag stond de wandeltocht op het programma. Helaas was het weer wat minder geworden met een paar regenbuien, maar de sfeer was daar niet minder op geworden. De kinderen waren naar de uitkijktoren toe gewandeld, en na het mooie uitzicht en een meegebrachte lunch, heeft iedereen meegedaan aan een paar potjes Levend Stratego. Toen was het tijd om weer terug te lopen naar het kampterrein. Als verrassing voor de kinderen kwam er ineens een huifkar om ons naar het terrein toe te brengen. Tijdens de huifkartocht was er een spannend moment, toen tijdens het oversteken van de spoorlijn de slagbomen dichtgingen! Gelukkig waren de bestuurders van de huifkar gemakkelijk in staat de huifkar geruim op tijd van het spoor af te krijgen. ‘s Avonds was er weer een actief programma met als afsluiting een kampvuur met liedjes.

Op de derde dag was het weer ‘s ochtends en ’s middags regen, wat betekende dat de kinderen in de truus (de grote tent) mochten gaan kleien of tekenen of iets dergelijks. Toen het later droog werd, was iedereen druk bezig met het oefenen voor de bonte avond die die avond zou plaatsvinden. Na een zeer vermakelijke show, voor de kinderen en de kampstaf, van Magic John gingen de kinderen naar buiten waar ze een show kregen van de vuurspuwers, onder veel “oeh” en “ah” geroep van de kinderen. De bonte avond werd afgesloten door een gezellig feest.

De laatste dag stond vooral in het teken van de spullen opruimen en weer terug naar de school gaan die middag. De kinderen gingen weg met de trein, maar allemaal vonden ze het ontzettend leuk om mee te gaan met het kamp. Terwijl het mijn eerste kamp was (samen met redelijk wat anderen), hebben de kinderen zich ontzettend vermaakt en kijk ik als onderdeel van de kampstaf enorm uit naar het volgende kamp, en ik ben er zeker van dat iedereen van de kampstaf hiermee eens was!

Door Geert van den Dungen