Kampverslag eerste kamp 2015

Piratenkamp! In dit kamp trokken de kinderen ten strijde tegen de gevaarlijke voormalig Piraat van Staten Piet Hein Donder. Een van de spannendste momenten was misschien wel de speurtocht waarbij de kinderen in kleine groepjes geblindoekt een draad moesten volgen. We deden dit nabij het amphitheater en konden daardoor ook een echt spannend parcours uitzetten. Heel leuk om te zien hoe de stoerste kids dan soms toch eens niet de grootste helden zijn, maar uiteindelijk iedereen zijn angst wist te overwinnen. De beloning was dan ook wel gepast: een van de sleutels van de schatkist!

Een memorabel moment voor de leiding had niet met het programma te maken, maar met het eten. Zoals iedereen wel weet, wordt er op de laatste avond spruitjes gegeten. Althans, dat is wat we de kinderen voorhouden. De kinderen zien natuurlijk wel dat iemand al de hele dag pannekoeken staat te bakken, dus van die spruitjes geloven ze geen snars (of toch wel?). Daar had onze pannekoekenbakker eerste klas (Ruben van Aaken, die tevens al hoofdverdachte was geworden om stiekem de piraat Piet Hein Donder te zijn) iets op bedacht. Na elke gebakken pannekoek gooide hij onder luid zuchten de pannekoek in de prullenbak: “weer één mislukt, zucht.” De kinderen trapte er niet in. Een van de docenten echter raakte daadwerkelijk half in paniek toen Ruben haar vertelde dat er helaas geen enkele pannekoek was gelukt.

Het weer liet ons leuke dingen doen met water. Een werkelijk spetterend spattend spektakel was het trefbal met waterballonnen waar gewoon bekertjes met water aan toe waren gevoegd voor extra nattigheid.

Op de laatste dag kwam Mare Louise terug om te kijken of haar dappere piraten de sleutels hadden weten te vinden van haar schatkist. Inderdaad! De kist werd geopend en er uit kwamen echte piraten ooglapjes. Tijdens een heuse ceremonie, waarvoor de kinderen zelfs de tipi in mochten, werden ze door Mare Louise allemaal bevorderd tot echte piraat, inclusief oorkondes ondertekend door Mare Louise zelf.

Door Bart van Osnabrugge