Kampverslag tweede kamp 2015

Het tweede kamp was een heel bijzonder kamp, want de kinderen kwamen op zaterdag al aan en gingen dinsdag weer naar huis. Op de eerste dag kwam Kapitein “Nog Nooit Gestolen” langs om de de kinderen te vertellen over een schat. Eerst kregen de kinderen uitleg over de kampregels, waarbij ze in groepjes langs de belangrijke locaties gingen, zoals de keukentent, het toiletgebouw, de tipi etc. In de avond hebben we het smokkelspel gespeeld, waarbij de kinderen munten moesten smokkellen langs de leiding. Na het smokkelspel is er warme chocolademelk gedronken en ontbijtkoek gegeten.

De volgende ochtend bleek Kapitein “Nog Nooit Gestolen” ontvoerd te zijn, maar zag de mogelijkheid om de nieuwe hulppiraten (kinderen) instructies te geven via flessenpost. 

Piratenbrief tweede kamp 2015

De schatkaart was verdeeld in 9 delen en deze waren verstopt. De hulppiraten moesten de onderdelen van de schatkaart vinden en konden daarbij ook munten verdienen voor hun tent. De grote zoektocht was begonnen en de kinderen kwamen uiteindelijk uit bij een uitkijktoren vanwaar heel Ommen was te zien. Omdat iedereen toen moe was zijn ze terug naar Ada’s hoeve gebracht met een huifkar. Na de lunch was opeens niemand meer moe en had iedereen zin om te gaan ZWEMMMEN! Ook zijn er die avond nog brieven geschreven en tekeningen getekend om naar huis te sturen. Tijdens het kampvuur was er een heel spannend verhaal verteld dat ongeveer zo ging:  “Enkele Matroospiraten waren tikkertje aan het spelen op het dek. één van hen was Karel, de Matroospiraat die niet kon zwemmen. De piraten wisten best dat ze van Kapitein Zwarthart geen tikkertje mochten spelen, want hij vond dit kinderachtig en ze hadden volgens hem wel wat beters te doen. Wel, op die dag toen ze weer eens stiekem tikkertje speelden, viel Karel in het water doordat hij te wild was. En ja, je weet dat Karel niet kon zwemmen….”. Wil je weten hoe het verder gaat? Tja dan had je mee moeten gaan op kamp.

Na veel spannende dromen werder de kinderen om maandag ochtend al weer veel te vroeg wakker. De laatste dag werd afgesloten met een spetterende (bonte) avond. Piraat “Nog nog nooit gestolen” was terug gevonden met behulp van de schatkaart en deed nog een dansje mee om dat te vieren.

Door Paul Spiering