Kampverslag eerste kamp 2014

Dit jaar ging ik voor het eerst mee met de kampjes. Ik was de enige sjaars in een clubje oude ballen, die natuurlijk alles beter wisten dan ik.

Het kamp was (naast vermoeiend) heel erg leuk, goed georganiseerd en leerzaam. Er is mij door de oude ballen o.a. geleerd om met een onzettend grote en zware hamer de haringen van de truus in de grond te slaan, bepaalde knopen te leggen en hout te kloven

Op maandag 30 juni rond 1 uur kwamen de kinderen aan op het terrein. De kinderen werden bij aankomst ingedeeld in hun tentje. Mijn tentje was (gelukkig) het makkelijkste tentje, het waren 2 meisjes die heel zelfstandig en rustig waren.

De regels van het terrein werden tijdens het postenspel aan de kinderen duidelijk gemaakt. Helaas ging er iets verkeerd in de communicatie, waardoor ik in mijn eentje met een stuk of 4 tentjes zat opgescheept. Daardoor moest ik de vechtende kinderen uit elkaar trekken. Gelukkig werden ze afgeleid toen ze naar het volgende onderdeel mochten lopen.

Doordat het iets had geregend, kregen de kinderen laarsjes aan. De kinderen hadden de rare gewoonte om elke keer hun laarsjes te willen schoonmaken bij een kraantje, zodat ze met schone laarjes in de modder kunnen lopen.

Later op de dag gingen we het smokkelspel doen. De kinderen moesten een muntje smokkelen naar de overkant en het was aan de leiding om de kinderen tegen te houden. Het was erg leuk om achter de kinderen aan door de bossen heen te rennen. Later werden de rollen omgedraaid en werd de elke tentmees en juf  achternagezeten door een zwerm van minstens 10 kinderen. En uiteraard wonnen de kinderen met gemak van de leiding.

Elke avond zaten we met z’n allen rond het kampvuur. De kinderen werd door de programmaleiding verhaaltjes verteld over een hele gemene slechterik “Koning Krokodil”. Zo zou Koning Krokodil de grootste diamant te wereld stelen door een glijbaan van ijs te maken, zodat hij de hele grote diamant zo achterop zijn bagagedrager kon laten glijden. Niet alleen de kinderen vonden het verhaal erg leuk, het meeste gelach kwam bij de leiding vandaan. Het verhaal was voor sommige kinderen iets te realistisch, waardoor sommige kinderen bang voor hem werden.

Op dinsdag was de fotospeurtocht. Gelukkig klopten de foto’s niet meer (iemand had een enorme tent opgezet, waardoor we een punt  van de speurtocht misten) waardoor we per ongeluk een veel kortere route hadden genomen. De route kwam uit bij een uitkijktoren. Nadat we wat hadden gegeten en gedronken kwam de huifkar aan. Ik was als leiding erg blij met de huifkartocht, aangezien de kinderen even lekker rustig werden en ze gezellig samen met de leiding liedjes gingen zingen.

Na de fotospeurtocht gingen we het dierengeluidenspel doen. Ik moest het geluid maken van een krullevaar.
(Voor degene die, net als mij, hiervoor te weinig Pluk van de petteflet hebben gelezen, het geluid is "Prrrr...... ta lie loe!!!")  Gelukkig kenden de kinderen het beestje beter dan ik.

Later op de avond werd het verhaal van de regenboogneushoorns bedacht , in de hoop dat de regenboogneushoorns bepaalde andere oude ballen iets vrolijker zouden maken. Dit bleek niet heel effectief, want de volgende morgen wou de manus de regenboogneushoorns liever in de fik zetten.

Op woensdag werd er door de schooldirecteur een les gegeven in stoeien, aangezien hij zeer teleurgesteld was in het stoeigedrag van de kinderen. Met behulp van 2 tentmezen liet de directeur zien hoe je kon stoeien, zonder elkaar pijn te doen. Daarna gaf Magic John een hele leuke en verrassende show, zowel voor de kinderen als voor de leiding. Na de show kwam er allemaal rook en gemeen gelach uit de keuken. Wat bleek: de keuken werd aangevallen door de zeer enge en gemene Koning Krokodill. Hij stal de spruitjes uit de keuken, waardoor de kinderen maar pannekoeken moesten eten.

Voor de bonte avond hadden de kinderen zich allemaal verkleed. Hierdoor voelden 2 oude ballen zich geinspireerd en besloten om mij te versieren met heel veel afzetlint, waardoor ik in een soort menselijke kerstboom met afzetlint veranderde. Ik kreeg vooral van de meisjes “zeer gemeende complimenten” over deze outfit.

Door Brenda Reuver