Kampverslag tweede kamp 2013

We gaan op kamp. Yes! We gaan op bezoek bij de tovenaar Ejsevemkil (achterste voren: Likmevesje), kortweg eet-sef. Na een lange busreis komen we aan in het zon overgoten Ommen. Na al dat stilzitten gaat het uitpakken van de bus razend snel. Na al het sjouwen gaan we eerst maar wat drinken. Poef, wat is het warm!

Dan komen we de tovenaar tegen. We worden op ingrediënten gesorteerd en maken onze tenten klaar. De tovenaar is bezig om een soep voor de koning van het woud voor te bereiden en wij doen een postenspel en gaan zwemmen. Na het avondeten helpen we de tovenaar maar er gaat iets verschrikkelijk mis. De tovenaar neemt een slok en krijgt plots allemaal groene vlekken en kan alleen nog kwaken. De tovenaar is in een kikker aan het veranderen! Hij gebaard dat hij zijn toverboek moet ophalen van thuis en rent er dan vandoor. Wij gaan nog gezellig liedjes zingen en verhalen luisteren bij het kampvuur.

De volgende dag komt de tovenaar met zijn toverboek terug. We ontrafelen de bladzijde en gaan trommels versieren. Na een trommelritueel kan de tovenaar weer praten maar is nog steeds groen. Die dag spelen we een douane spel in het bos, gaan weer zwemmen en vertellen onze avonturen in brieven voor thuis. De tovenaar verteld dat hij een nieuwe soep moet maken om het effect van de verkikkering om te keren. Morgen gaan we op zoek naar een belangrijk ingrediënt. Na het kampvuur vallen we allemaal moe is slaap. 

Vandaag gaan we op zoek naar gouden stenen tijdens een speurtocht en vinden deze op een hoge uitkijktoren. We rijden haast koninklijk terug in een grootte huifkar waarin we nog een appeltje eten en de leukste liedjes zingen. ’s Avond krijgen we bezoek van een goochelaar die de toverspreuk tevoorschijn goochelt. Nu is alles klaar voor de soep. De tovenaar neemt een slok en nu is hij helemaal ontkikkerd. Tijd voor een groot feest! 

Niet dat de kinderen het wisten maar de tovenaar, onze beste Freek, was de volgende dag echt ziek. Toch te veel afwaswater met koffie geproefd? 

De tovenaar komt ons de volgende dag nog bedanken voor de inzet en geeft ons prachtige kettingen zoals uit de verhalen over eet-sef, die Freek zo fantastisch bij het kampvuur kon vertellen. Tijd om naar huis te gaan. We pakken in en wachten nog even op de buschauffeur. 

Dag lieve juffen en meesters! Dag Ommen! Tot volgend jaar?!

Door Marije Barel