Kampverslag tweede kamp 2012

We waren nog maar net met negen kids in Ommen aangekomen of er kwam al een raar figuur aangelopen. Het was een vermoeiend vertrek geweest en niet alle kinderen waren er op tijd waardoor we meerdere treinen voor onze neus hadden zien weg rijden. Maar goed, we waren aangekomen in Ommen. Maar toen we net klaar met indelen waren kwam er dus plots een vreemde man aanlopen. 

Dit rare figuur zei dat hij koning was. Al had hij erg veel weg van de voorzitter van de Delftsche Zwervers, die op dat moment net eventjes weg was, stelde hij zich aan de kinderen voor als Koning Arthur. Hij zei dat hij koning was geworden door alleen even een zwaard uit een steen te trekken. Dan had dat nog iets te maken met ene Merlijn, een magiër, konden alleen niet meer vertellen wat dat dan precies was. Het belangrijkste was dat Arthur nu dus koning was en zijn land eens even kwam bekijken. En dat moest hij maar in Ommen doen, want hier in Ommen was hij begonnen. Maar al snel kwamen er twee nog veel gekkere figuren aangelopen, de een zelfs met een soort van beest op zijn hoofd! Zij zeiden ridders te zijn en het niet leuk te vinden dat Arthur nu koning was, sterker nog, ze vonden dat hij helemaal geen koning was. 

Nouja, je begrijpt, hier ontstond wel een soort van strijd. Arthur en de kinderen zouden wel even bewijzen dat zij sterk, slim etc. etc. waren. Dus dat gebeurde.
Alhoewel de meeste avondactiviteiten in de soep liepen door de regen hebben de kids zich toch veel kunnen bewijzen. Gelukkig was het de tweede dag opeens toch zo een mooi weer dat ze plots gelijk konden laten zien hoe goed ze konden zwemmen. Maar er stonden nog vele andere activiteiten op het programma waarbij de kinderen konden laten zien hoe goed zij waren. Zo wisten ze heel goed kaart te lezen om alle schilden van de ridders terug te vinden. Dit kon gelukkig droog gebeuren maar de regenkleding werd ook goed gebruikt die dag.  Daarnaast wisten ze forten te bouwen, weliswaar van ontbijtkoek, maar dat doet er niet toe. De kinderen lieten zien dat ze door de donkere bossen konden sluipen om een (lekkere) schat te stelen. Ze leerden over de pest, en lieten zien hoe snel ze waren en hoe vindingrijk. Alle informatie over sterren kwam bij lang niet iedereen aan maar de telescopen alleen al die de sterrenkundigen meebrachten waren erg interessant. Ze luisterde vol interesse naar ‘De koning van Katoren’, en niet alleen de kinderen vonden dit interessant. Ook de minder leuke dingen, zoals het opruimen van de tent en de afwas, werden braaf gedaan. 

De kinderen hebben zich best vermaakt, al leek van niet, bij het afscheid zeiden alle kinderen van wel. De leiding onderling heeft zich ook best weten te maken. De grap van de week moet ook natuurlijk in dit verslag genoemd worden: er was een echt ‘kookstel’ aanwezig (met dank aan Joep). Al was het vaak koud buiten en werd de afwas niet geheel vrijwillig gedaan, de sfeer was prima. 

Door Gabriëlle van Velzen