Kampverslag eerste kamp 2007

In Delft woont een vreemde student die professor in de monsterkunde is geworden. Hij heeft gehoord dat er in Ommen monsters zitten en deze wil hij graag bestuderen. Daarvoor roept hij de hulp in van de kinderen van de Octaaf. Als ze meewillen naar Ommen dan zullen ze daar goed kunnen helpen met het bestuderen van de monsters en aanverwante taken.
Wat de kinderen niet meteen weten is dat de professor met de sporen die hij van monsters vindt experimenteert op echte mensen. Hierdoor veranderen ze soms in monsters. De professor probeert natuurlijk alle problemen wel te verhelpen.

Maandag vinden ze een monsterspoor. Met dat spoor maakt de professor een drankje, waarmee hij dinsdag iemand verandert in een waterbeest dat graag wil zwemmen. Het zwemmen is ondanks een aantal korte regen en onweer onderbrekingen er leuk. De professor weet een drankje te maken om het monster weer zijn menselijke gedaante aan te laten nemen. De professor kan het helaas niet laten om toch door te experimenteren.

Woensdag verandert er iemand in een zo’n lelijk beest dat die zich niet meer durft te vertonen en vlucht naar de uitkijktoren. En ook donderdag is het weer raak. Dit maal verandert er iemand in een draak. Gelukkig houdt deze draak wel van een feestje en is er een geweldige disco waarbij de draak natuurlijk zijn vuurspuug kunsten laat zien. Natuurlijk worden het lelijke monster en de draak met een drankje weer zichzelf.

Vrijdag neemt de leiding het heft in eigen handen en smeden samen met de kinderen een plannetje. Ze vinden dat het tijd is dat de professor zijn lesje leert. Ditmaal stoppen ze een drankje in zijn melk en veranderd de professor zelf in een verschrikkelijk weerwolfachtig monster.
Nadat de professor heeft beloofd echt niet meer op mensen te experimenteren helpen de kinderen met het zoeken naar de juiste ingrediënten voor een tegengif. De professor is de kinderen erg dankbaar en ze krijgen allemaal een klein cadeautje. De kinderen gaan naar huis zodat de professor aan de slag kan om het juiste drankje te brouwen. Zou hij ooit weer helemaal normaal worden en zijn belofte om niet meer op mensen te experimenteren houden….?

Door Ruud Pekema