Kampverslag tweede kamp 2008

Op 30 juni arriveert er een vreemde brief op het Mozaïek. Een petemoei in opleiding heeft er een zooitje van gemaakt en alle sprookjes zijn uit hun doen. In de brief vraagt ze de kinderen of ze naar het sprookjesbos willen komen en de petemoei willen helpen om de boel weer recht te zetten. Het Mozaïek schiet de klunzige petemoei te hulp, van 14 tot 17 juli logeren ze in het kampement in het sprookjesbos in Ommen. Al voordat de groep op het terrein is aangekomen gaat het mis, de petemoei heeft per ongeluk Roodkapjes kapje en cape weggetoverd. Roodkapje is ontroostbaar. Eenmaal op het terrein aangekomen moet Roodkapje even wachten, eerst moeten alle tassen naar de tenten worden gebracht en de spullen worden uitgepakt. Daarna is er tijd voor een speurtocht naar het kapje, dit komt goed uit, want het terrein kan dan meteen verkend worden. De cape is in stukken gescheurd en er worden o.a. bij de Vecht en bij de kampvuurkuil stukken terug gevonden. Gelukkig kan Roodkapje goed naaien en aan het eind van de avond is haar outfit weer helemaal hersteld en kan de avond feestelijk worden afgesloten met een kampvuur.

Ook de volgende dag krijgen we bezoek van de petemoei. Dit keer heeft ze de pijl en boog van Robin Hood weggetoverd. De aanwijzingen volgend komen de kinderen uiteindelijk uit bij de uitkijktoren. Hier wordt uitgebreid uitgerust, gegeten, gedronken en spelletjes gespeeld. Tot opluchting voor sommige kinderen (vooral Zakiya, die op blote voeten in haar laarzen liep) hoefde terug niet gelopen te worden, maar werd de huifkar genomen. Hoewel menigeen een dutje heeft gedaan op de terugweg, was de huifkar en het bezoek aan de boerderij een groot succes. Aan het eind van de middag lieten we onze modderige laarzen achter bij de Manus op de boerderij en gingen snel terug naar het terrein, waar Robin Hood zijn teruggevonden pijl en boog uittestte. Die deden het nog prima, want hij schoot midden in de roos. 's Avonds werd een goochelshow gegeven door Magic John. Een echte goochelaar waar de petemoei nog veel van kon leren.

Na twee drukke dagen was het tijd voor een rustigere dag, met wat meer vrije tijd. Er is tijd voor een duik in de Vecht en vrijspelen, vooral de schommel is favoriet bij de kinderen. Ook kunnen kostuums voor de bonte avond worden geknutseld. De bonte avond kan echter niet zomaar beginnen. Eerst moet het bal worden gered. Assepoester is haar prins kwijt en zonder hem kan het bal niet geopend worden. Ook dit keer kan het sprookje gered worden en de bonte avond kan zonder verdere problemen van start gaan. Er worden verschillende acts uitgevoerd. Er zijn veel liedjes en dansjes, maar Ruben Maessen oftewel klunzige Hans heeft ook een jongleeract, waarbij natuurlijk van alles fout gaat. Ook wordt er limbo gedanst. Ondanks de indrukwekkende hoogte waar Bart onder door komt, wordt hij toch verslagen door Shabnam en moet hij de volgende dag afwassen. De avond word afgesloten met een vuurshow.

De laatste dag stond in het thema van Hans en Grietje. De kinderen zouden een cadeautje krijgen van de petemoei, omdat ze haar uit de puree geholpen hadden. Ook dit had de petemoei verpest door de cadeautjes weg te toveren. Gelukkig hadden Hans en Grietje de kist met cadeautjes weer gevonden en kwamen die brengen. Zo kon iedereen moe, maar voldaan, ietwat stijf van de lage kamptafels en met kampcadeau weer in de bus naar huis stappen. Eind goed, al goed.

Door Fieke Jagtman